Bosonogi u parku: U ponedeljak nova premijera u vranjskom teatru

Ansambl Pozorišta Bora Stanković privodi kraju rad na pripremi predstave Bosonogi u parku, koju po delu najizvođenijeg brodvejskog pisca Nila Sajmona (1927 - 2018) na daske vranjskog teatra postavlja gostujuća rediteljka Ksenija Krnajski.

Kako za Vranje News navodi Bojan Jovanović, umetnički direktor teatra, reč je o romantičnoj komediji koja će prvi put biti izvedena pred vranjskom publikom.

"To je priča o mladom bračnom paru koji se useljava u svoj prvi zajednički dom i za samo nekoliko dana prođe rolerkoster čitavog jednog braka", navodi Jovanović.

Bosonogi u parku biće treća premijera u ovoj sezoni, nakon ostvarenja Ništa nećemo zaboraviti i Crvenkapa.

"Ovom predstavom želimo da osvežimo repertoar, jednom komedijom koja će, verujemo, privući publiku skoro svih uzrasta.

Do kraja sezone je u planu da postavimo još jednu komediju, po savremenom domaćem dramskom predlošku, i na taj način napravimo žanrovski balans u repertoaru pozorišta", kaže Jovanović za naš portal.

Igraju

Jelena Filipović Antić - Kori

Marko Petričević - Pol

Tamara Stošić - Majka

Nenad Nedeljković - Velasko

Marko Nikolić - radnik PTT-a

Podsećanja radi, Nil Sajmon bio je američki pozorišni pisac i scenarista, jedan od najuspešnijih pisaca u istoriji Brodveja i jedan od najizvođenijih autora širom sveta.

Dobitnik je i Pulicerove nagrade za dramu Izgubljeni u Jonkersu.

Za predstavu Bosnogi u parku prevod teksta sa engleskog za vranjsko izvođenje ovog dela uradila je Olivera Đorđević.

Scenografkinja je Nađa Vukorep, a kostimografkinja Milica Grbić Komazec.

Za scenski govor zadužen je Đorđe Marković, a za dizajn svetla Radomir Stamenković.

Premijera predstave zakazana je na velikoj sceni Pozorišta Bora Stanković u Vranju za ponedeljak 26. februar u 20 časova, a prva repriza biće dan kasnije u isto vreme.

Karte su već u prodaji na biletarnici pozorišta i online na sajtu vranjskog teatra.

Profil rediteljke

Ksenija Krnajski rođena je 1977. godine u Novom Sadu. Pozorišnu režiju diplomirala na Akademiji umetnosti BK u Beogradu, u klasi prof. Nikite Milivojevića i Anite Mančić 2001. godine, postavivši u Narodnom pozorištu u Beogradu Polaroide, tada najnoviji komad engleskog pisca Marka Rejvenhila. Kao rediteljka, ali i kao višegodišnja članica žirija Nagrade za dramsko pisanje Borislav Mihailović Mihiz (2013-2018. godine) posebno je posvećena otkrivanju i promovisanju mladih dramskih pisaca. Kao članica redakcije (2004-2008), pisala je za Scenu, jedan od dva najveća pozorišna časopisa u zemlji. Članica je Udruženja dramskih umetnika Srbije, kao i Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade, Assitej. Bila je članica žirija mnogobrojnih pozorišnih festivala i takmičenja, a 2018. godine članica žirija festivala Sterijino pozorje.

Najnovije vesti