Bosilegradu 15 miliona za školsku fiskulturnu salu

Vranje - Vlada Srbije dodelila je skoro 15 miliona dinara iz državnog budžeta opštini Bosilegrad za izgradnju prve sportsko školske sale u tom mestu na jugu Srbije.

- Iz sredstava utvrđenih Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu odobravaju se Ministarstvu finansija sredstva u ukupnom iznosu od 14,77 miliona dinara na ime transfera opštini Bosilegrad - navodi se u rešenju Vlade koje je objavljeno u Službenom glasniku.

U rešenju Vlade ne navodi se na šta će taj novac biti potrošen, ali su u Bosilegrad kazali Novoj ekonomiji da se radi o završetku izgradnje sportsko-školske sale.

- U opštini Bosilegrad ne postoji nijedna sportsko-školska sala.

Deca zimi aktivnosti sprovode po snegu i hladnoći, a sportisti kao domaćini igraju u susednim gradovima - navodi se u odgovoru opštine.

Dodaje se da je izgradnja sale počela još 2007. godine, a prilikom planiranja budžeta za 2019. očekivana su sredstva od jedne ambasade koja je navodno obavestila opštinu da će finansirati projekat.

Međutim, kako izgradnja sale nije podržana zbog velikog broja prispelih projekata na konkursu ambasade, Bosilegrad se obratio Ministarstvu finansija, navode u opštini.

Najnovije vesti