Borini književni dani od 21. do 23. marta (PROGRAM)

Manifestacija "Borini književni dani" biće održana u periodu od 21. do 23. marta, saopštio je Organizacioni odbor.

Prvog dana, 21. marta u 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja druge "Borine književne dane" otvoriće gradonačelnik Slobodan Milenković, a nakon toga biće održana promocija knjige "Zabluda svetog Sebastijana", Vladimira Tabaševića, dobitnika prestižne Ninove nagrade.

Pored autora, prilikom predstavljanja ovog dela govoriće i Jasmina Radojičić, urednica u izdavačkoj kući "Laguna".

U petak 22. marta od 10 časova u sali Periodike u Javnoj biblioteci biće organizovana književna radionica sa Elenom Prendžovom, pesnikinjom i slemerkom iz Skoplja i Nemanjom Stojkovićem Blekijem, pesnikom iz Vranja.

Cilj je da se mladi ohrabre i podstaknu, i iskoriste svoj kreativni kapacitet za pisanje tekstova.

Istog dana, u ogranku Javne biblioteke u Vranjskoj Banji od 17 časova biće priređeno književno popodne sa pesnicima Udruženja književnika iz Vranja.

Učestvuju Blagoje Savić, Miroslav Manasijević, Mile Kostić i Žikica Dimitrijević.

U 19 časova u sali Periodike, Biblioteke Bora Stanković u Vranju biće održana pomocija knjige "Jugo uvek okreće na buru" autorke Laure Barne.

Trećeg, odnosno poslednjeg dana manifestacije, koja se organizuje u čast velikana srpske književnosti Borisava Stankovića, na spomenik u Gradskom parku u 11 sati biće položeno cveće.

Od 19 časova u sali Periodike biće priređena promocija knjiga izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Pored Dunje Ilić, urednice ove izdavačke kuće učestvovaće pisci Dragana Mokan, autorka knjige "Pustite mi laganu muziku", Miroslav Ćurčić, autor knjige "Smrt u Bašaidu" i Srđan Srdić, autor knjige "Srebrna magla".

Organizatori su Grad Vranje i Javna biblioteka "Bora Stanković".

Najnovije vesti