Borina nedelja od 23. do 29. marta u Vranju i Beogradu PROGRAM

Ovogodišnja 57. Borina nedelja biće otvorena u četvrtak 23. marta promocijom nove knjige Mihajla Pantića pod nazivom Nijedna od sedam, u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, saopštio je u utorak pred novinarima Miroslav Cera MIhailović, urednik Književne zajednice Borisav Stanković.

O knjizi će tog dana od 20 časova, osim autora, govoriti i književni kritičar Gojko Božović.

U petak 24. marta, u sklopu programa pod nazivom Srpski listovi i časopisi, u Vranju će na istom mestu od 20 sati biti promovisan časopis Iskon, o čijem sadržaju će govoriti prof. dr Dragiša Bojović, prof. dr Vladimir Vukašinović i Miroslav Cera MIhailović.

Istog dana od 19 časova, u prostorijama Udruženja književnika Srbije u Beogradu od 19 časova, u okviru programa pod nazivom Bori u čast, predstaviće se književnici Aleksandar Čotrić, Bratislav R. Milanović, Vidak Maslovarić, Radomir Stojanović, Dragomir Dale Ćulafić, Dušica Milanović Marika, Ivan Lalović, Maja Danilović, Grozdana Lučić Lalić, Biljana Tasić i Ratomir Timotijević Tim.

Program Borine nedelje nastaviće se u ponedeljak 27. marta od 18 sati u Biblioteci Petar Kočić u Beogradu, programom pod nazivom Borina nedelja na Vračaru, u okviru koga će učestvovati Slavoljub Marković, Dušica Milanović Marika, Valentina Zlatanović Marković i Živko Nikolić.

U utorak 28. marta o Temi Borine nedelje pod nazivom Muzika i reč - umetnost ili lek govoriće prof. dr Predrag M. Mitrović, od 20 časova u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

Poslednje večeri, 29. marta od 20 časova u istom prostoru plasnirano je uručenje Nagrade Borisav Stanković ovogodišnjem laureatu, književniku Vladimiru Pištalu.

Osim autora o njegovoj književnosti govoriće Nenad Šaponja.

Organizator manifestacije je Književna zajednica Borisav Stanković, a pokrovitelj Ministarstvo kulture.

Najnovije vesti