Bojan Krstić najbolji među sedam južnjačkih orkestara za Guču

Vranje - Titulu najboljeg na Vlasinskom letu 2021 osvojio je trubački orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, a još šest orkestara sa juga Srbije plasiralo se za predstojeći Sabor trubača u Guči.

Pored orkestra Bojana Krstića plasman u Guču obezbedili su orkestri Elvisa Bajramovića iz Bojnika, Vladimira Ivanovića i Siniše Stankovića iz Zagužanja, Bojana Ristića i Mileta Novkovića iz Vladičinog Hana, te Stefana Mladenovića iz Vranja.

Za najbolje instrumentaliste na Vlasinskom letu proglašeni su trubač Elvis Bajramović iz Bojnika, tenorista Oliver Ivanović i Vladičinog Hana, basista Stefan Ibraimović iz orkestra Stefana Mladenovića i bubnjar Dragoslav Novković iz orkestra Bojana Ristića.

Za najbolju pesmu proglašena je numera "Pšeničica sitno seme" u izvođenju orkestra Mileta Novkovića iz Vladičinog Hana.

Najbolje izvedeno kolo je "Matijin čoček" Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

Priznanje za najizvornije muziciranje pripalo je orkestru Siniše Stankovića iz Zagužanja.

PIONIRI I OMLADINCI

Među pionirima, u kategoriji do 15 godina, za najbolji proglašen je orkestar Bratislava Bate Markovića iz Vladičinog Hana. Bata Marković je poneo i titulu najboljeg trubača u toj kategoriji. Specijalnu nagradu žirija osvojila je članica ovog sastava Marija Marković. U kategoriji omladinaca do 22 godine najbolji je bio orkestar Mlađana Krstića iz Zagužanja. Najbolji trubač je Aleksandar Ilić iz Stubla. Plasman u Guču obezbedili su orkestri Aleksandra Ilića iz Stubla, Mlađana Krstića i Save Trajkovića iz Zagužanja.

Najnovije vesti