Bogićević: Veliki problem su nesređeni atarski putevi

Veliki problem su nesređeni atarski putevi, trudićemo se da kao ministarstvo u programu za iduću godinu uvedemo pravilnik da opštine apliciraju za njihovo sređivanje, rekao je u četvrtak pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević prilikom posete Vranju.

Na sastanku se razgovaralo o problemima sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači, kao i o merama koje se preduzimaju kako na lokalnom tako i na republičkom nivou, kako bi se pospešio razvoj ruralnih sredina.

- Bilo bi dobro da lokalne samouprave finansiraju izradu projektno tehničke dokumentacije i reše imovinsko pravne odnose, kako bi bile spremne da apliciraju za sredstva kod ministarstva.

Mi smo kao grad u poslednje dve godine uložili oko 70 miliona dinara u komunalnu infrastrukturu u seoskim sredinama - rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je takođe dodao “da će i u budžetu za 2021. godinu, biti planirana sredstva za podsticaj poljoprivrede i seosku infastrukturu”.

Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević i gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković održali su sastanak sa predstavnicima Odeljenja za privredu, ekonomiju i građevinsko zemljište-sektor poljoprivreda, zatim PSSS Vranje i registrovanim poljoprivrednim proizvođačima.

Razgovarali su o izradi, praćenju i sprovođenju IPARD programa i Nacionalnog programa za ruralni razvoj za 2020. i 2021. godinu.

Ciljevi sastanka su povećanje efikasnosti, unapređenje efektivnosti mera ruralnog razvoja i socioekonomskih aspekata života u ruralnim oblastima, kao i podrška diverzifikaciji ruralne ekonomije i kreiranju uslova za proširenje nepoljoprivredne ekonomije u ruralnim oblastima.

Najnovije vesti