Bodroža opet režira u Vranju: Četiri zida ili tragikomedija o karantinu

Stevan Bodroža, reditelj iz Beograda koji u Pozorištu Bora Stanković u Vranju režira predstavu „Četiri zida ili tragikomedija o karantinu“, izjavio je za Danas da ne zna da li će ova predstava imati terapeutski potencijal, ali da će sasvim sigurno publici "ponuditi upozorenje šta se dešava sa pojedincem kada se nađe pod jakim uticajem faktora jedne pandemije, kakva je bila ona sa virusom covid 19".

Reč je o četiri priče autora Bojana Tasića, Aleksandre Jovanović, dvoje dramaturga iz Vranja, kao i Nine Plavanjac i Stevana Bodrože, koje se bave životom porodica u jednoj stambenoj zgradi u vreme pandemije koronavirusa.

Ovaj omnibus komad izvodiće se u kamernoj igri - jedanaest glumaca kroz četiri priče o ljudskim sudbinama.

"Junaci predstave izlaze iz karaktera komičnosti.

Oni, suočeni sa pandemijom, preživljavaju svako na svoj način vreme koje ih je zadesilo.

Mnogi od njih umiru, ali ne od koronavirusa.

U ovom slučaju virus covid 19 je dramska podloga i povod da se ispričaju bizarne, naizgled šokante priče o ljudskim sudbinama", rekao je Bodroža za Danas.

On je u prošloj sezoni u vranjskom teatru režirao predstavu „Okamenjeno more“, po tekstu Velimira Lukića i u dramatizaciji Aleksandre Jovanović.

Predstava „Četiri zida ili tragikomedija o karantinu“, čija će premijera biti 10. februara, predstavlja koprodukcijski projekat Pozorišta Bora Stanković i Regionalnog info centra iz Begrada.

Kostime kreira Selena Tomašević, a scenografiju Tanja Žiropađa.

U predstavi glumi jedanaest glumaca iz ansambla vranjskog pozorišta.

Poruka

U pozivnici vranjskoj publici reditelj Bodroža poručuje" "Dođite da se gorko smejemo nesreći kroz koju smo svi prošli, a koja se zove pandemija korona virusa i iz koje je svako od nas izašao sa svojim iskustvima i duševnim ožiljcima".

Najnovije vesti