Bobić Mojsilović: Pisac je mali, sujetni bog FOTO/VIDEO

Pisac je mali, sujetni Bog, jer odlučuje kome će šta dati od svojih junaka; svaki pisac prema sebi bira teme i način na koji će ih obraditi - rekla je između ostalog Mirjana Bobić Mojsilović pred vranjskom publikom, gostujući u sklopu manifestacije Dani Vranja 2019.

Na prepunom Trgu Staniše Stošića, u prijatnoj i emotivnoj atmosferi, predstavljen je celokupan književni opus jedne od čitanijih spisateljica u Srbiji.

Osim o svojim knjigama, Bobić Mojsilović je govorila o inspiracijama koje pronalazi u svemu što je okružuje, o sitnim i svakodnevnim trenucima koji su dovoljni za sreću, a kojih možda nismo uvek svesni.

O porodici kao najvažnijoj ćeliji svakog društva, o "leptirićima u stomaku" i mnogo čemu...

Mirjana Bobić Mojsilović dosad je objavila romane Dnevnik srpske domaćice, Happy End, Majke mi, bajka, Ono sve što znaš o meni, Tvoj sam, Srce moje, Azbuka mog života, Glad, Gospodin pogrešni, Traži me, Tvoj anđeo čuvar, kratke priče Baba, Nemoj ništa da me pitaš i zbirku poezije Obećao si mi.

Autorka je šest pozorišnih komada Suze su OK, Verica među šljivama, Pozovi M radi užitka, Poslednja šansa, Pogodi ko dolazi na večeru, Svlačenje. Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji.

Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika.

Više puta je dobila nagradu "Zlatni bestseler", a laureatkinja je i "Zlatne značke" Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Mirjana Bobić Mojsilović je slobodna umetnica i živi u Beogradu.

Veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović upotpunili su polaznici Likovne radionice iz Vranja, koji su inspiraciju za stvaralaštvo, ove večeri pronašli u druženju sa zanimljivom gošćom manifestacije Dani Vranja.

Za kraj su joj poklonili jednu sliku koja je nastala tokom trajanja književne večeri, a Bobić Mojsilović je još dugo po završetku strpljivo potpisivala svoje knjige Vranjancima.

Najnovije vesti