Božićni koncert dua Dolcezza u utorak u Domu vojske u Vranju

Duo Dolcezza, kojeg čine sopran Anita Ferlež Eraković i pijanistkinja Slobodanka Pajić, održaće povodom Božića koncert klasične muzike u Domu Vojske u Vranju, u utorak 9. januara od 19 časova.

Članice ovog dua su profesorke Muzičke škole i Fakulteta umetnosti u Nišu.

"Naziv dua govori o skladu i harmoniji dvaju umetnica koje muziciraju kao jedno, dočaravajui notni tekst ličnim emocijama zasnovanim na ljupkosti, umilnosti i senzualnosti.

Nizom koncerata duo Dolcezza se već predstavio publici širom Srbije, Slovenije, Makedonije, čime je dao i snažan kreativni impuls scenama klasične muzike u ovim sredinama", navodi se u najavi koncerta.

Na programu Božićnog koncerta u Vranju biće neke od najpoznatijih klasičnih kompozicija - Istočniče živonosni, Marijo slavna, Božić, Božić blagi dan, Anđeli pevaju, Panis Angelicus, Adeste fideles, Gloria in excelsis Deo, Ave Maria, Svяtaя nočь i dr.

Organizatori Božićnog koncerta su Eparhija vranjska, udruženje Dante Aligijeri Vranje i JU Narodni univerzitet.

Profil

Anita Ferlež Eraković - sopran, rođena je u Nišu (1971), gde je završila nižu i srednju muzičku školu paralelno na dva odseka: odsek klavira u klasi prof. Slađane Popović i odsek solo pevanja Ilkove. U toku studiranja završila je seminar barokne muzike i seminar američke solo pesme. Nastupala je sa horom i orkestrom fakulteta i ansamblom Skopske opere. Aktivno učestvuje u kulturnom životu rodnog grada solističkim i kamernim koncertima i kao solista Niškog simfonijskog orkestra i Orkestra vojske Srbije. Održala je niz koncerata sirom Srbije, na Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i u Bugarskoj. Radi u Muzičkoj školi u Nišu. Njeni đaci ostvaruju zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima solo pevača i takmičenjima kamerne muzike i nastavljaju školovanje na studijama solo pevanja.

Slobodanka Pajić - klavir, rođena je u Kladovu (1976), gde je završila osnovnu muzičku školu na klavirskom odseku. Srednju muzičku školu završila je u Nišu u klasi prof. Borivoja Mladenovića, osnovne i magistarske studije na FU-Priština u klasi prof. Bosiljke Stričević. U toku školovanja učestvovala je na festivalima, republičkim i saveznim takmičenjima i osvajala nagrade. Održala je više solističkih koncerata širom Srbije, na Kosovu, Sloveniji i u Bugarskoj. Od 1998. radila je kao profesor klavira i kao korepetitor na odseku za solo pevanje u Muzičkoj školi u Nišu. Od 2007. radi na FU Niš, na katedri za komplementarni klavir. Njeni studenti osvojili su mnogobrojne nagade na Međunarodnim takmičenjima iz klavira u zemlji i inostranstvu.

Najnovije vesti