Božićni darovi eparhije za porodice u Golemom Selu

Episkop Pahomije posetio je uoči Badnjeg dana i Božića nekoliko porodica u Golemom Selu nadomak Vranja i uručio im prigodne praznične poklone, saopšteno je iz Eparhije vranjske.

"Ovogodišnje Božićno darivanje je deo širih aktivnosti koje naša Eparhija ostvaruje već više godina s ciljem podrške i pomoći u očuvanju srpske porodice.

To je ujedno produžetak misije čovekoljublja koje je u godinama pre pandemije eparhija ostvarivala sa humanitarnom organizacijom Svetlost Hristova iz Soluna.", poručuju iz eparhije.

Aktivnosti Božićnog darivanja sprovedene su na inicijativu i u organizaciji Kola srpskih sestara Prepodobna Anastasija pri Svepravoslavnom društvu Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski.

"Sveštenstvo, veroučitelji, plemeniti pojedinci i porodice iz Vranja svojom nesebičnom ljubavlju obradovali su božićnim darovima porodice i u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Vranjskoj Banji, Golemom Selu, Krivoj Feji, Moštanici, Stropskom, Korbevcu, Buštranju i Buljesovcu.

Svima darivanim, onima koji su proizneli darove, kao i čitavom pravoslavnom svetu čestitamo predstojeći Božić radosnim pozdravom - Mir Božiji Hristos se rodi", navode iz Eparhije vranjske.

U pratnji episkopa u akciji podele božićnih darova bili su i starešina hrama u Golemom Selu đakon Nebojša Stevanović, veroučitelj Nikola Pavlović i predsednica Kola srpskih sestara Mila Stojadinović.

Najnovije vesti