Biro rada: Lakše do posla uz informatičku obuku

Nacionalna služba za zapošljavanje najavila je da će organizovati atraktivnu obuku, koje će nezaposlenima obezbediti "neophodna znanja i veštine za rad u sektoru informacionih tehnologija (IT).

- Reč je o programima java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje.

Ovo su samo neki od programa koje smo obezbedili za svoje korisnike kako bi lakše našli posao - najavljuju iz Filijale biroa rada u Vranju.

Dobro je poznato, dodaju iz Filijale, da budućnost pripada IT sektoru i da IT stučnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje na tržištu rada u Srbiji, ali i širom sveta, poručuju iz vranjske filijale.

- Nacionalna služba za zapošljavanje je svoje programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada.

U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u deset gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 22. jula. Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou. Za više informacija, nezaposleni se mogu javiti svom savetniku za zapošljavanje ili pratiti sajt www.nsz.gov.rs, gde će redovno dobijati sve informacije o ovom programu.

Najnovije vesti