Bilja Krstić i Bistrik na Svetosavskoj nedelji

Tradicionalna i prosvetno-kulturna manifestacija "Svetosavska nedelja" biće otvorena u ponedeljak 21. januara, kada će u Galeriji Narodnog muzeja biti priređena izložba "Sveti Sava Srpski", Istorijskog muzeja Srbije, sa početkom u 19 časova.

Narednog dana, 22. januara u Domu vojske u 18 sati biće organizovano veče poezije pod nazivom "Svetom Savi u čast", a od 20 sati na programu je multimedijalni scenski igrokaz "Golgota i vaskrs Srbije".

U sredu 23. januara planirano je otvaranje izložbe likovnih radova učenika sa gradskog takmičenja, kao i održavanje priredbe "Učenici Svetom Savi u čast", kada će biti uručene nagrade učenicima i organizovna promocija lista "Srećni dani".

Tokom tog dana škole i vrtiće posetiće pisci Biljana Alavanja, Stevan Milošević i Stefan Mitić.

Četvrtog dana manifestacije biće izvedena predstava "Pruži ruke ljubavi" OŠ Radoje Domanović i Regionalnog centra za talente, i održana promocija knjige "Pomor i strah" Vuleta Žurića.

U petak 25. januara u Domu vojske koncert će održati Biljana Krstić i grupa "Bistrik".

U subotu 26. januara biće izvedena predstava "Novo znamenje" vrtića "Bambi", a po tradiciji biće održana i duhovna akademija.

Besediće dr Slađana Ristić Gorgiev, profesorka na Filozofskom fakultetu u Nišu.

"Svetosavska nedelja" se završava u nedelju 27. januara, kada će biti služena liturgija, organizovane proslave u školama, dodela nagrada "Sveti Sava" najboljima u vaspitno-obrazovnom sistemu i održan bal prosvetnih radnika.

Manifestacija u čast prvog srpskog prosvetitelja održava se u Vranju već 29 godina.

Najnovije vesti