Bez tradicionalnog bala lekara za Svetog Kozmu i Damjana

Lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje Zdravstvenog centra (ZC) Vranje ove godine obeležiće slavu Svetog Kozmu i Damjana radno, bez održavanja tradicionalnog lekarskog bala.

Kako je saopšteno iz ZC domaćin lekarske slave ove godine je Služba pedijatrije vranjske bolnice.

Predstavnici te službe u subotu će prisustvovati liturgiji i rezanju slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju.

V.d. direktorka centra Ljiljana Antić čestitala je kolegenicama i kolegama doktorima lekarsku slavu, uz poruku podrške i ohrabrenja "da istraju u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 koja je pogodila čitav svet".

- Sveti Kozma i Damjan su bili lekari i čudotvorci, imali su dar za isceljenje raznih bolesti i lečili su ljude, čuvali život.

Danas, u vreme koronavirusa, biti lekar je nikada veći izazov za sve nas.

Ponosna sam na sve svoje kolegenice i kolege koji su u Zdravstvenom centru Vranje od samog početka borbe protiv ove bolesti podržali našu strategiju i organizaciju rada i odličnom međusobnom komunikacijom i radom spasili mnoge živote naših građana - napisala je Antićeva u čestitki povodom lekarske slave.

Najnovije vesti

Šaip Kamberi. Foto Vranje News Kamberi: Biću poslanik svih vas »

Šaip Kamberi, nosilac liste Koalicije Albanaca doline, koja je pobedila na parlamentarnim izborima, održanim u Velikom T...