Beti Krstić, biser vranjske Likovne radionice

Elizabeta Krstić, redovni je član Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju. Kao veoma talentovanoj mladoj umetnici Narodni univerzitet je u svojoj Galeriji organizovao prvu samostalnu izložbu, piše Vivismedia.blogspot.rs.

Elizabeta Krstić - Beti kako je svi zovu, učenica je osmog razreda Osnovne škole „Bora Stanković“ u Tibuždu.

Likovnu radionicu u Vranju pohađa od prvog razreda osnovne škole. Iako je još od prvih susreta sa olovkom i papirom zavolela crtanje, ali kako sama kaže nije ni slutila da će „dogurati“ tako daleko.

S obzirom na to da je još kao sedmogodišnja devojčica počela da dolazi u Likovnu radionicu, dugo je bila najmlađi član. Ali to joj nije smetalo da dolazi i bude uporna.

Iako je putovala iz Tibužda, ljubav prema crtanju i slikanju rušila je sve prepreke i barijere. Naravno, volju i želju za stvaranjem od prvog trenutka podržali su njeni roditelji, tako da Beti ni u jednom trenutku nije osećala napor.

Elizabeta danas provodi i do četiri sata pred štafelajem, udubljena u svoj svet mašte, jer kako kaže crtanje je oduvek bilo, a i biće njena radost, nešto što je ispunjava.

Za svoj rad Beti Krstić je nagrađivana mnogo puta, a neke od nagrada su i međunarodnog karaktera.

Sve nagrade su joj drage, ali ipak najdraža joj je prva nagrada na međunarodnom takmičenju mladih stvaraoca u Skoplju.

Ova izložba, njena prva samostalna, predstavlja veliki događaj u njenoj slikarskoj karijeri.

- Zahvalna sam Narodnom univerzitetu i Likovnoj radionici što su me podržalavali od samog početka, a posebno što su mi priredili ovu izložbu - kaže Beti.

Ova mlada, pozitivna i nadasve talentovana tinejdžerka već ima planove za budućnost. Prioritet je svakako da upiše i završi Fakultet umetnosti. Slikanje će uvek biti njeno opredeljenje.

Najnovije vesti