Bespovratna sredstva za inovativna rešenja preduzeća

Fond za inovacionu delatnost objavio je javni poziv za programe podrške tehnološkim inovacijama - Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija 2. aprila 2018. godine.

Tim povodom biće održano predstavljanje ova dva programa na kojem će govoriti ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Saša Lazović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Predstavnici Fonda za inovacionu delatnost, sa direktorom Ivanom Rakonjcem na čelu, predstaviće programe i uslove za podnošenje prijava za finansiranje inovativnih projekata.

Svrha programa je obezbeđivanje direktne finansijske pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji za razvoj inovativnih usluga, procesa i proizvoda sa tržišnim potencijalom u iznosu do 80.000 evra odnosno do 300.000 evra.

Od 2017. godine programi se finansiraju iz budžeta Republike Srbije kroz „Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja“ (na osnovu sporazuma o zajmu sa Svetskom bankom).

Ukupni budžet za ova dva programa u 2018. godini iznosi 400 miliona dinara.

Skup će se održati u utorak 17. aprila u 12 časova, u Velikoj sali Skupštine grada Vranja.

Najnovije vesti