Batut u evidenciji vodi jednog zaraženog iz Bujanovca, sa juga demantuju

Vranje/Bujanovac - Informacija o, navodno, prvom inficiranom kornavirusom u Bujanovcu saopštena je u nedelju preko zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju, kako piše portal Bujanovačke, ta informacija je demantovana, uz napomenu da do nedelje 29. mart u podne, kada je redakcija tog portala kontaktirala ZZJZ, "nema registrovanih osoba zaraženih koronavirusom".

Iz ZZJZ je rečeno da je na području Pčinjskog okruga prisustvo koronavirusa registrovano samo kod pacijenata u Vranju i Surdulici.

I Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja Bujanovac, kako pišu Bujanovačke, rekla je da "za sada nema zvanično obolelih" u Bujanovcu.

Iz Instituta "Batut" u Beogradu rečeno je Bujanovačkim da "nije isključeno da se radi o osobi sa ličnim dokumentima iz Bujanovca koja živi u nekom drugom mestu u Srbiji" i da je da je to razlog zašto je na sajtu Ministarstva zdravlja prikazano da je u opštini Bujanovac registrovan slučaj koronavirusa.

- Pouzdana informacija je ona koju dobijete iz lokalnog Zavoda za javno zdravlje, u slučaju opštine Bujanovac to je Zavod u Vranju – rečeno je Bujanovačkim u "Batutu".

Najnovije vesti