BAT među hiljadu u svetu po indeksu održivosti

Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u održivo poslovanje kompanija British American Tobacco (BAT), koja posluje i u Vranju, dvadesetu godinu zaredom uvrštena je u Dow Jones indeks održivosti (DJSI), kao jedina duvanska kompanija.

Reč je o svetskom indeksu koji predstavlja najboljih 1.000 globalnih kompanija po pitanju održivosti.

Sa najvećim brojem bodova u 2021. godini BAT je, prema rangiranju, vodeći u čak 11 od ukupno 24 kategorije, dok je najviši rezultat, od 100 odsto, kompanija postigla u ukupno šest kategorija.

U BAT-u su ponosni što ih je DJSI dvadesetu godinu zaredom prepoznao i što su "ponovo jedna od kompanija u prestižnom DSJI World indexu", istakao je direktor marketinga u BAT-u Kingsley Wheaton.

"Smanjenjem uticaja našeg poslovanja na zdravlje gradimo bolje sutra (A Better Tomorrow™), što je temelj buduće održivosti BAT-a.

Upravo iz tog razloga ubrzavamo našu transformaciju i kontinuirano ulažemo kako bismo našim potrošačima mogli ponuditi manje rizične proizvode.

Dok gradimo brendove budućnosti i postajemo kompanija koja proizvodi robu široke potrošnje u više kategorija naši ciljevi su jasni - ostvariti 5 milijarde funti prihoda od nove kategorije proizvoda do 2025. i dostići 50 miliona potrošača naših proizvoda bez sagorevanja do 2030. godine“, rekao je Wheaton.

Kreiran od strane S&P Dow Jones Indices, DJSI je zlatni standard za praćenje korporativne održivosti.

U 2021. godini na procenu praksi održivosti prema kriterijima ESG (Environmental, Social, Governance) pozvano je više od 10.000 kompanija, dok je 10 odsto njih ostvarilo priznanje lidera u korporativnoj održivosti i uvršteno u DJSI World Index.

"Kao prvoj duvanskoj kompaniji koja je uključena u DJSI ovo dostignuće pokazuje stalnu predanost BAT-a korporativnoj strategiji - izgradnji boljeg sutra (A Better Tomorrow™), i to smanjenjem uticaja poslovanja na zdravlje. T

akođe, BAT se nedavno uključio i u UN-ovu globalnu kampanju Trka do nule (“Race to Zero”) i obavezao da će naučno utemeljenim ciljevima ostvariti ugljeničnu neutralnost u čitavom lancu vrednosti do 2050. godine", navodi se u saopštenju BAT-a.

Najnovije vesti