Banjski Mineralac jesenji šampion Pčinjske okružne lige

Vranje - Mineralac iz Vranjske Banje jesenji je šampion Pčinjske okružne lige u fudbalu, a ovu titulu banjski ligaš poneo je nakon trinaest pobeda u isto toliko kola.

Jesenji deo prvenstva završen je utakmicama 13. kola, a u derbiju poslednjeg kola polusezone Mineralac je savladao Čelik iz Belog Polja sa 4:1.

Banjčani imaju 39 bodova (uz 64 data i samo 3 primljena gola), šest više od drugoplasiranig Dinamo Juga, dok su ostale ekipe praktično već sada izgubile šansu da se bore za titulu.

U ostalim utakmicama 13. kola, kada je reč o vranjskim timovima, pobedu od 4:1 kao domaćin je ostvario Torpedo 1973 protiv bujanovačkog OFK As-a.

Pobedio je kao domaćin i Dinamo Jug i to sa 2:0 u utakmici protiv žbevačkog Vihora.

Mladi tim FK Dinamo Vranje nije uspeo da uknjiži nova tri boda, jer je na svom terenu protiv Levosoja odigrao nerešeno 2:2 (strelci za Dinamo Jovan Petrović i Nikola Spasić).

U ostalim utakmicama 13. kola Mladost je u Bosilegradu bila bolja od gostujuće Južne pruge iz Stubla (3:0), OFK Pavlovac pobedio je kao domaćin Mladost iz Suvojnice sa 2:0, a BSK u Bujanovcu gostujućeg Radničkog 2021 iz Vranja sa 3:0.

Ristić (Torpedo): Želimo da se pojačamo u pauzi

Predrag Ristić, kapiten i trener FK Torpedo 1973 iz Vranja, ekipe koja je sezonu okončala na deobi trećeg i četvrtog mesta, navodi za Vranje News da je Torpedo ušao u prvenstvenu trku kao novi tim u ligi, koji je sebi zadao cilj da bude u gornjem delu tabele.

"To smo i ostvarili. Igrali smo neke utakmice dobro, neke loše, trenirali smo koliko su uslovi dozvolili (igrači su zaposleni, deficit terena a onaj koji je na raspolaganju zauzet jer dosta ekipa trenira na njemu). Na kraju smo zadovoljni postignutim rezultatima i plasmanom na tabeli. Sledi pauza koja će važiti samo za igrače. Uprava i treneri potrudiće se da u toj pauzi rade, dovedu još par igračkih pojačanja koja bi bila značajna za prolećni deo, kao i da obezbede još bolje uslove za treniranje", kaže Ristić za naš portal.

Iza Mineralca (39 bodova) i Dinama Jug (36) u vrhu tabele su još i bosilegradska Mladost sa 23, FK Torpedo 1973 takođe sa 23 boda i FK Dinamo Vranje sa 20.

Na začelju su OFK Pavlovac sa 11, suvojnička Mladost sa 9, FSU Južna pruga ima 7 i OFK As 3 boda.

Prvo prolećno kolo (parovi)

Nakon zimske pauze, prvestvo Pčinjske okružne lige nastaviće se utakmicama 14. kola. Sastaće se Južna pruga - Vihor, Dinamo Jug - OFK As, Torpedo 1973 - Radnički 2021, BSK - Mladost (S), OFK Pavlovac - Čelik, Mineralac - Levosoje i Dinamo Vranje - Mladost (B).

Najnovije vesti