Babušničani odlikovali ministra: Kad je teško - Vulin

Vranje - Aleksandru Vulinu, ministru policije, odbornici Skupštine opštine Babušnica jednoglasno su dodelili "Visoko priznanje za zasluge u pružanju pomoći prilikom vanrednih situacija u toj opštini".

Priznanje je dodeljeno povodom Dana opštine Babušnica, saopšteno je iz MUP-a.

Umesto službeno zauzetog priznanje je u ponedeljak primio pomoćnik ministra, načelnik Sektora za ljudske resurse Vladimir Ilić.

On je, zahvalivši se u ministrovo ime, podsetio da je Babušnica imala tri vanredne situacije, ali da su pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije i Vulin "učinili sve da se vanredne situacije u ovoj opštini što pre prebrode i završe".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova, baš kao i ministar policije Aleksandar Vulin uvek su tu za svoje građane kada imaju problem i kada im je teško", naglasio je Ilić.

Odbornici Skupštine opštine Babušnica u obrazloženju za dodelu nagrade naglasili su da su "posebno zahvalni ministru Vulinu na svemu što čini za odbranu i bezbednost Srbije i njenih građana".

Babušnica je opština u Pirotskom okrugu sa oko 4.000 stanovnika.

Ko je sve nagradio Vulina

Podsećanja radi, u junu je prvi zamenik ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan odlikovao Vulina medaljom povodom 30 godina od osnivanja MČS-a. Inače u tom momentu radilo se samo o jednom u nizu priznanja za ovog političara, inače predsednika Pokreta socijalista. Krajem 2013. tadašnji patrijarh srpski Irinej odlikovao je Kancelariju za KiM i Aleksandra Vulina, koji je bio na njenom čelu, Ordenom Svetog Save prvog reda. Vulin je 2014. godine u oktobru postao počani građanin Leposavića, a u novembru iste godine i Kosovske Mitrovice, opština na Kosmetu. Već u aprilu naredne godine postao je i počasni sitizen Vitine, a potom i Zubinog Potoka, takođe opština na Kosovu i Metohiji. Sva četiri priznanja sa KiM dobio je dok se nalazio na poziciji ministra za rad i socijalnu politiku. Dobijao je i Vidovdansku povelju opštine Kosovska Mitrovica, Zlatnu plaketu Ministarstva odbrane, Zlatnog grifona Protivterorističke jedinice MUP-a i Grb Akademije za nacionalnu bezbednost. U junu 2018. godine, dok je bio ministar odbrane, uručena mu je Medalja srpskih generala, odnosno najveće priznanje koje dodeljuju admirali i generali. U julu 2020. ministar odbrane Rusije general armije Sergej Šojgu dodelio mu je Medalju Ministarstva odbrane Rusije za lični doprinos u organizaciji Vojne parade u Moskvi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. U avgustu iste godine dodeljeno mu je priznanje Čovek među ljudima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije. Lane je Vulinu komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković uručio Počasni letački znak pilota. Takođe 2020. dobio je i Zlatnu plaketu za doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta. U aprilu ove godine kao ministru unutrašnjih poslova, a povodom Dana opštine Gornji Milanovac, uručena mu je zlatna medalja Takovski ustanak "za izuzetan doprinos i rezultate u dosadašnjem radu za Srbiju i njene građane".

Najnovije vesti