Baba Zlatina, deo Češlja i Sofkina više od 48 sati bez vode, slični slučajevi i na drugim lokacijama

Više od 48 sati bez vode su žitelji Baba Zlatine ulice, dela naselja Češalj i Sofkine ulice u centru Vranja.

Otkad je u Baba Zlatinoj počela rekonstrukcija, desilo se više slučajeva pucanja pucanja vodovodnih cevi na potezu Baba Zlatine.

Očevici na licu mesta navode za Vranje News da je razlog nepostojanje bilo kakve šeme podzemnih instalacija za iskopavanja, kao i ulazak teške mehanizacije koja je pritiskom na ventile dovela do više havarija na vodovodnim cevima u ovoj ulici.

"Cevi su stare, trošne, neke su vrlo nisko ukopane, evo u subotu se dogodilo da je pukla dovodna cev za snabdevanje jedne od zgrada u Češlju zbog pritiska na ventil.

Istovremeno majstori iz Vodovoda su u drugom delu ulice već obavljali popravku.

Plašimo se da je ovo samo početak problema za nas koji živimo ovde", kaže jedan od stanara iz Baba Zlatine.

Vode nije bilo ni prošlog vikenda, tačnije od petka popodne do subote uveče.

U subotu 1. oktobra gotovo identične situacije tokom rekonstrukcionih radova dešavale su se u ulicama Timočkoj, Drvarskoj, delu Makedonske i Kajmakčalanskoj.

Čitaoci javljaju da u Drvarskoj, Patrisa Lumube, Makedonskoj i Jablaničkoj nema vode od petka u 11 sati, kada je prilikom radova na rekosntrukciji slomljena cev u Drvarskoj kod Amama.

I stanovnici Pržarske ulice takođe nemaju vodu.

U Baba Zlatinoj ulici, u naselju Češalj, samom gradskom jezgru Vranja, u sredu 21. septembra počeli su radovi na rekonstrukciji.

Realizovaće se u dve faze, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prva faza podrazumeva rekonstrukciju fekalne kanalizacione mreže i realizuje se u okviru projekta Čista Srbija, sredstvima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Druga faza podrazumeva izgradnju atmosferske mreže, rekonstrukciju vodovodne mreže i saobraćajnice, odnosno postavljanje nove kaldrme.

Ukupna vrednost radova u drugoj fazi iznosi 27,9 miliona dinara sa PDV-om, od čega je učešće Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Vranja 15 miliona.

Dužina saobraćajnice je 297 metara, a širina od 3 do 4metra.

Planirano je da aktuelni radovi traju 90 dana.

Najnovije vesti