Auto pun kokaina i ekstazija zaustavljen na granici FOTO

Vranje - Više od 67 kilograma droge zaplenili su carinici u saradnji s policijom na graničnom prelazu Gradina, saopšteno je iz Uprave carina.

- Slučaj je otkriven kada je noćas oko 1.20 časova za detaljan pregled izdvojen automobil „opel astra“ holandskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 54-godišnji državljanin Holandije turskog porekla.

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje vozač automobila je rekao da nema ništa, sem ličnog prtljaga.

Ubrzo je utvrđeno da to nije tačno, jer su već na samom početku kontrole, iza prednjih sedišta pronađene dve velike crne kese pune narkotika.

U pomenutim kesama pronađene su tri manje kese pune tableta narandžaste i plave boje, sa utisnutim oznakama „LAV“ i „NASA“, kao i 10 valjkastih paketa presovane bele praškaste materije.

Daljom kontrolom je i u prtljažniku automobila, ispod tapacirunga prostora predviđenog za rezervni točak, pronađeno još 16 kesa identičnih narandžastih i plavih tableta.

Analiza je pokazala da se radi tabletama ekstazija, čija je ukupna količina preko 62 kilograma.

Takođe je utvrđeno da je valjkasti paketi sadrže kokain, u ukupnoj količini od 5,3 kilograma - navode iz Carine.

Policija i tužilaštvo preuzeli su drogu, automobil i vozača u dalju nadležnost, dodaje se.

- Krijumčarenje narkotika ne jenjava bez obzira na okolnosti o čemu svedoči i podatak da je 2020. godine, uprkos pandemiji, carinska služba na granicama zaplenila preko 1,5 tone droge - kaže se u saopštenju.

Najnovije vesti