ATD ponovo u celini postao crvena kovid zona

Kovid ATD ambulanta (ambulante Gornja čaršija i Sobina) postala je opet u celini crvena zona, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Zdravstvena ambulanta u selu Rataje kod Vranja od ove sedmice neće raditi petkom, a radno vreme od ponedeljka do četvrtka biće od 7 do 14 časova,

"Razlog za izmenu radnog vremena je u povećanju broja zaraženih koronavirusom i povlačenje lekara na rad u Kovid sistem Zdravstvenog centra Vranje", navodi se u saopštenju ZC Vranje", navodi se u saopštenju.

"Svi pacijenti koji nisu kovid bolesni biće upućivani na Dom zdravlja Vranje.

Svi pacijenti čiji su zdravstveni kartoni pripadajući ambulanti Gornja čaršija i Sobina javljaće se za terapiju Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva (Opšta Medicina) u Domu zdravlja. Telefon za zakazivanje je 017/71 55 412.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom povećavaće se po potrebi broj ekipa u Kovid sistemu (sada je to 3+3 u ATD kovid ambulanti).

Molimo sve građane za strpljenje, kao i da dosledno poštuju propisane epidemiološke mere i podsećamo da je nošenje maski obavezno!

Starijim osobama od 60 godina, kao i hroničnim bolesnicima, preporučuje se da se vakcinišu četvrtom dozom vakcine (vakcinacija se obavlja u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva - Opšta medicina)", navode iz ZC Vranje.

Najnovije vesti