Asfaltirane Cetinjska, Vojvode Stepe i deo Ulice Narodnog heroja FOTO

Završni radovi na asfaltiranju kolovoza u ulicama Cetinjskoj, Vojvode Stepe i delu Ulice Narodnog heroja u Vranju realizovani su u sredu.

Obilazeći radove, pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić rekao je novinarima da su pre uređenja saobraćajnica zamenjene podzemne instalacije.

Tamo gde ih nije bilo izgrađene su nove - počev od fekalne, preko atmosferske kanalizacije, do zamene kompletne vodovodne mreže u Ulici Vojvode Stepe.

Vrednost radova na podzemnim instalacijama koje je izveo vranjski Vodovod je blizu 6,5 miliona dinara sa PDV – om.

Dužina Cetinjske ulice je 525, a širina 6 metara.

Vrednost radova je 10,15 miliona dinara bez PDV – a, dok je ulica Vojvode Stepe rekonstruisana u dužini od 90 i širini od 6 metara, za šta su izdvojna sredstva u iznosu od skoro 2 miliona dinara.

"Najpre je urađena fekalna kanalizacija u ulici Đipre Stankovića i spojena sa instalacijama u Cetinjskoj.

Što se tiče atmosferske kanalizacije ona je urađena od Ulice Filipa Kljajića do ulice Kneza Miloša.

Takođe, radilo se i u Ulici Vojvode Stepe koja je dobila novu vodovodnu mrežu, kao i trotoare koji su popločani behaton pločama'', rekao je pomoćnik gradonačelnika Pešić.

Direktor Vodovda Marjan Stanković kazao je da je, pre nego što se pristupilo izvođenju završnih radova na saobraćajnicama, bilo neophodno urediti podzemne instalacije.

"Trudili smo se da pomenuti posao realizujemo u predviđenom roku, kako bismo omogućili izvođaču završnih radova da svoj deo posla završi kako je planirao", rekao je Stanković.

Radove na podzemnim instalacijma izveli su radnici JP Vodovod, dok je za asfaltiranje zadužena firma Saba Belča iz Preševa.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...