Arsić: Zavetnici bi da unište mesta manja od Vranja

Vranje - Opštinski odbor Narodne stranke u Bujanovcu je protiv predloga Zavetnika da se Pčinjski okrug preimenuje u Vranjski.

U saopštenju Narodne stranke, koje je potpisao koordinator Saša Arsić piše da se u toj partiji "apsolutno ne slažu sa ovim predlogom".

"Smatramo da Bujanovac, Trgovište, Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad nisu periferna i nebitna mesta", navode "narodnjaci".

Ova stranka se, dodaje se, zalaže "da svaki grad u Pčinjskom regionu ima podjednake šanse da bude bitan za državu i da ima isto pravo da se ekonomski i kulturno razvija".

"Centralizacija ekonomskog i kulturnog razvoja dovešće do totalnog uništenja malih gradova i sela.

Ako dosadašnji režim Srpske napredne stranke nije pokazao razumevanje za probleme u Bujanovcu, smatramo da, ako neko želi promene na bolje i misli da je sada opozicija, ne treba da radi ovakve stvari", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik odbora Saša Arsić.

MUSTAFA: Turbofolk fašizam Zavetnika

Zavetnici neka popiju kafu, malo vode i neka ohlade glavu od ideje da se Pčinjski okrug preimenuje u Vranjski, izjavio je za Bujanovačke Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca. On je naveo da je reč "o još jednoj fašističkoj ideji koja samo može da doprinese negativnom kontekstu međuetničkih odnosa".

"Ne vidim nijedan drugi cilj osim da isticanjem nacionalizma provociraju. Tim "turbofolk" fašizmom samo pokušavaju da izazovu negativne promene u društvu", ističe Mustafa

Mustafa dodaje da su u pitanju srednjovekovne ideje koje sasvim sigurno ne mogu da prođu u 21. veku.

"Sve te ideje imaju jedno uporište, a to je da se naprave neprijatelij od drugih. Mi u tome nećemo učestvovati", naveo je Mustafa.

Pčinjski okrug na jugoistoku Srbije ima više od 200.000 stanovnika od kojih znatan procenat zauzimaju pripadnici albanske zajednice.

Najnovije vesti