Arsić: Smenio me Mitrović iz SNS preko politike

Vranje - Koordinator Narodne stranke za Pčinjski okrug Saša Arsić izjavio je da je smenjen sa mesta glavnog tehničara Službe hitne pomoći Doma zdravlja Bujanovac "iz političkih motiva", pišu Bujanovačke.

- Smenjen sam po nalogu Nenada Mitrovića, šefa odbora SNS-a u Bujanovcu.

Nemam ništa protiv smene, ali je problem to što je politički motivisana.

Nova direktorka Doma zdravlja Daliborka Pavlović je to uradila po Mitrovićevom nalogu – rekao je Arsić.

On je podsetio da je protiv Mitrovića poveo sudski spor u kojem je nedavno održano prvo ročište, pa smatra da je to jedan od glavnih razloga za njegovu smenu.

Arsić je na ovom položaju bio osam godina, da bi mu, kako je kazao, direktorka sada ponudila ugovor sa nižom stručnom spremom od one koju ima i za koju ga je školovao sam Dom zdravlja.

- Nisam prihvatio, pa su mi ipak dali ugovor sa odgovarajućom spremom – rekao je Arsić.

PAVLOVIĆ: Mitrović nije naredio smenu

Doktorka Daliborka Pavlović, nedavno imenovana za direktorku Doma zdravlja u Bujanovcu umesto Lele Jovanović, supruga je Bobana Pavlovića, načelnika za finansije u opštini koji je na izborima 21. juna bio na listi koalicije oko SNS, pišu Buijanovačke.

- Smenu Saše Arsića nije naredio narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović - rekla je ona, ističući da je odluka "isključivo njena".

Pavlovićeva kategorički odbacuje Arsićeve tvrdnje da je sa mesta glavnog medicinskog tehničara Službe hitne pomoći smenjen po nalogu Mitrovića.

- To apsolutno nije tačno. Poslanik Mitrović mi ništa nije naložio, niti je Arsićevo razrešenje politički motivisano – rekla je direktorka.

Na pitanje da li je do razrešenja došlo zato što ona smatra da je Arsić loše radio, direktorka nije odgovorila konkretno već da "treba da se vidi da li će neko drugi raditi bolje".

- Promene mogu da donesu boljitak, dešavaju se svuda i tvrdim da u slučaju Doma zdravlja nemaju veze sa politikom – zaključila je Pavlovićeva.

Najnovije vesti