Arsić: Od Jeremića ću tražiti izuzeće od bojkota izbora u Bujanovcu

Narodna stranka Vuka Jeremića odlučila je da bojkotuje predstojeće parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, ali će zbog specifičnosti situacije u Bujanovcu, kako kaže regionalni koordinator ove partije Saša Arsić, bujanovački ogranak zatražiti od centrale da bude izuzet iz odluke o bojkotu.

- Tražićemo dozvolu da učestvujemo na lokalnim izborima u Bujanovcu, ali ne kao Narodna stranka, već tako što bismo podržali određenu grupu građana - izjavio je Arsić za Bujanovačke.

Arsić se nije izjašnjavao koju bi grupu građana njegova opcija podržala.

Poznato je da jednu predvodi njegov otac, aktuelni zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

Upravo ispred te GG je mlađi Arsić ušao u Opštinsko veće Bujanovca, čiji je član od uspostavljanja nove opštinske vlasti nakon lokalnih izbora 2016. godine.

Arsić je dodao da će nastaviti da "ukazuje na zloupotrebe državnih resursa od strane Srpske napredne stranke (SNS)".

- Bujanovac, naravno, nije pošteđen.

Naprotiv, koriste se službena vozila državnih firmi u lokalu za dovoženje i odvoženje aktivista SNS-a tokom izbora, dok se istovremeno iz jedne takođe državne institucije glasačima ove stranke dele brašno, šećer i ostale namirnice - naglasio je Arsić.

To su, kako naglašava, samo neki od razloga zbog kojih se Narodna stranka odlučila za bojkot izbora.

- Međutim, takođe sam ubeđen da u Bujanovcu moramo izaći na izbore, na ovaj ili onaj način, i verujem da će centrala stranke to prepoznati - zaključio je Arsić.

Najnovije vesti