Arsić: Obnova pozorišta u Vranju nasušna potreba srpske kulture (FOTO, VIDEO)

I pored dogovora i kontakata sa gradonačelnikom Vranja, ministar je lično insistirao da se na licu mesta uverimo kako izvesti završetak obnove pozorišta i zato sam ovde, a ono što sam video me impresioniralo, rekao je u četvrtak u Vranju državni sekretar u Ministarstvu kulture i poznati srpski glumac Tihomir Arsić.

- Grad Vranje je aplicirao za sredstva ministarstva u vezi sa obnovom, reč je o ogromnom novcu, a Vranje se vrlo oprezno zadužuje, tako da ćemo videti koliko i šta mi možemo da pomognemo.

Kod premijerke lično postoji interesovanje za obnovu ovog pozorišta, to je nasušna potreba srpske kulture, tako da, imajući u vidu da smo mi vlast koja pravi rezultate, očekujem da i vranjski glumci u dogledno vreme opet dobiju svoju kuću, jer grad bez svog pozorišta je kao čovek bez duše - rekao je Arsić.

On je, obilazeći sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem gradilište na kome se izvode radovi na obnovi Pozorišta Bora Stanković, uništenog u vatrenog stihiji 2012. godine, dodao da mu je gradonačelnik demonstrirao da "njegovo razmišljanje ide dalje od četiri godine mandata", te da se nada da će se u gradu uraditi još neki projekti u kulturi, poput prevazilaženja problema nedostatka bioskopa i slično.

Milenković je kazao da je impresioniran tokom radova i prostorom koji nudi pozorište i dodao da očekuje da će Vranje najkasnije za godinu dana opet imati svoj pozorišni hram.

Državni sekretar Arsić i gradonačelnik Milenković obišli su potom Narodni muzej Vranje, gde su u toku radovi na sanaciji u sklopu projekta „Grad Vranje – Gradskom kaldrmom“ uz finansijsku podršku Vlade Srbije, kroz sufinasiranje programa ministarstva „Gradovi u fokusu“.

Potom i radove na sanaciji Muzej kuće Bore Stankovića.

Najnovije vesti