Arsić: Nebriga vlasti, kleničkom kraju preti ekološka katastrofa

Vranje - Saša Arsić, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu i koordinator za Pčinjski okrug, upozorio je da "zbog nebrige lokalne vlasti" Kleničkom kraju u opštini Bujanovac "preti ekološka katastrofa".

- Glavna kanalizaciona cev je zapušena u selu Sveta Petka već tri meseca, tako da je fekalni otpad napravio jezero u reci i to samo na 300 metara od glavnog bunara za vodosnabdevanje celog Kleničkog kraja.

Iako je prijavljen kvar, niko nije našao za shodno da tri meseca otkloni kvar.

Podnećemo krivične prijave protiv odgovornih u Javnom komunalnom preduzeću Komunalac i opštini za izazivanje opšte opasnosti po zdravlje građana i ugrožavanje izvorišta vode - naveo je Arsić.

On je dodao da je "nerad uzeo maha" u javnim preduzećima kojima rukovodi opština, što "postaje jasnije građanima Bujanovca svaki dan sve više".

- Vodeće mesto po neodgovornosti prema građanima bujanovačke opštine ima Komunalac koji ne samo da ne otklanja smeće, i tako potpiruje ekološku katastrofu, već i svojim nečinjenjem i neodržavanjem kanalizacione mreže u Kleničkom kraju direktno ugrožava zdravlje građana tog kraja - rekao je Arsić.

On je podsetio da se opština i Komunalac finansiraju novcem građana.

– Gospodine Arifi (Nagip, predsednik opštine Bujanovac, p.r), do kad mislite da se igrate zdravljem ljudi u Kleničkom kraju?

Vlast u Beogradu ćuti zbog vaših nestašluka jer im po nečemu odgovarate, ali mi nećemo ćutati.

Kada budemo podneli krivične prijave obavestićemo javnost, a to se očekuje sledeće nedelje jer prvo čekamo izlazak republičke sanitarne i epidemiološke inspekcije - zaključio je Arsić.

Najnovije vesti