Aritonović: Izvorni prihodi Grada veći za oko 25 miliona

Ukupno ostvarena naplata izvornih prihoda u prošloj kalendarskoj godini iznosila je nešto više od 340 miliona dinara i veća je za oko 25 miliona u odnosu na prethodnu godinu, izjavio je načelnik Gradske uprave u Vranju Dušan Aritonović.

On je, podnoseći Skupštini grada izveštaj u radu GU u 2018. godini, kazao da je urađeno ažuriranje poreske baze za naplatu poreza na imovinu od fizičkih lica, prvenstveno kroz sveobuhvatni popis imovine koji se sprovodi kroz projekat "Reforma poreza na imovinu".

- Povećanje prihoda u budžetu grada po ovom osnovu očekuje se u 2019. godini kroz povećanje poreskog obuhvata i povećanje prihoda po osnovu poreza na imovinu - rekao je Aritonović.

Tričković: Rad Gradske uprave znatno unapređen

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković primetio je na sednici parlamenta da je u funkcionisanju Gradske uprave "primetna želja, rad i trud rukovodstva i rukovodilaca svih službi da se unaprede rezultati".

- Gradska uprava i svi mi smo ovde zbog građana. Povećana je disciplina svih zaposlenih, poštovanje radnog vremena, dostupnosti građanima i slično. Slažem se sa načelnikom Aritonovićem da ima prostora za napredak, ali je važno da su negativne pojave prepoznate i da se radi na njihovom otklanjanju. Čestitam Gradskoj upravi na trudu i radu i verujem da će još bolje raditi u nardnom periodu - rekao je Tričković.

Najnovije vesti