Aritonović i Ilić: Oko 36,4 odsto birača glasalo do 15 časova u Vranju VIDEO

Oko 36,4 odsto birača glasalo je do 15 časova u Vranju, saopštio je koordinator Radnog tela za sprovođenje parlamentarnih izbora na teritoriji Grada Vranja Dušan Aritonović.

- To je nešto veća izlaznost u odnosu na presek u 15 sati na izborima 2016 - precizirao je Aritonović.

Izneti podatak predstavlja prosek izlaznosti sa pet biračkih mesta, koja čine jedinstveni uzorak za teritoriju grada Vranja.

Podsećanja radi, preseci odziva tokom dana su izgledali ovako - do 9 sati glasalo je 5 odsto, do 11 časova 16 procenata,a do 13 satu 24,1 odsto.

Aritonović je, na improvizovanoj konferenciji za medije, koju je održao zajedno sa predsednikom Gradske izborne komisije Stojanom Ilićem ispred zgrade Gradske uprave u Vranju, kazao da većih problema tokom izbornog procesa do 15 sati nije bilo.

- Uglavnom je bila potrebna dodatna dostava UV lampi, sprejeva, bilo je na nekim biračkim mestima prijava da su neki glasači pokušali da fotografišu glasački listić, što je sprečeno od strane biračkog odbora.

Na jednom glasačkom mestu birač je izneo glasački listić, odnosno nije ga stavio u glasačku kutiju.

O tome je u skladu sa pravilima o radu biračkih odbora obaveštena Policijska uprava, tako da je sad to njihov posao.

Taj listić će biti uvršten u neupotrebljive i to neće poremetiti regularnost izbora, niti je bilo prekida glasanja na tom mestu.

Slučaj se dogodio u OŠ Radoje Domanović - rekao je Aritonović.

Predsednik Gradske izborne komisije Stojan Ilić kazao je da su glasači unapred pripremljeni od strane članova biračkih odbora da ne koriste telefone, a da su pokušaji korišćenja mobilnih sprečeni.

On je precizirao da do 15 sati nije bilo nijedne prijave neregularnosti iz političkih partija.

- Imali smo samo dve prijave iz samih biračkih odbora u dvema školama zbog korišćenja mobilnih telefona - rekao je Ilić.

Ukupan broj birača na teritoriji Vranja je 70.112, a od ovog broja 8.406 birača su sa područja gradske opštine Vranjska Banja.

Na parlamentarnim izborima učestvuje 21 izborna lista stranaka i koalicija, na izborima za odbornike u Skupštini grada Vranja učestvuje 8, a u gradskoj opštini Vranjska Banja pet izbornih lista.

Biračka mesta biće otvorena do 20 časova.

Biračko mesto MZ Odžinka

Na najvećem biračkom mestu broj 12, u MZ Odžinka do 15 časova ukupan broj izašlih birača je 681, odnosno 30.4 odsto.

Najnovije vesti