Apel Gradskog štaba za očuvanje života građana

Predstavnici nadležnih javnih službi Grada Vranja nastaviće i pojačati kontrolu poštovanja epidemioloških mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima čija delatnost podrazumeva okupljanje većeg broja ljudi, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je najavljeno, ove aktivnosti biće nastavljene i tokom vikenda i predstojećeg praznika.

- Kontrola će biti sprovedena na pijačnim prostorima, u vaspitno-obrazovnim ustanovama i kod svih poslodavaca u čijim objektima se obavlja delatnost koja podrazumeva okupljanje većeg broja ljudi, a koji su važećim odlukama i uredbama Republike Srbije ranije dobili jasna uputstva o načinu poslovanja tokom trajanja epidemije.

Imajući u vidu povećanje broja novozaraženih lica virusom Covid-19 apeluje se na građane, preduzetnike, privrednike i vlasnike objekata da poštuju sve propisane epidemiološke mere kako bi se sačuvali životi građana, kao i celokupni zdravstveni sistem koji je pod velikim opterećenjem - navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

U poslednja 24 sata koronavirus potvrđen je još kod 112 Vranjanaca

U poređenju sa sredom, na primer, to je za 23 novozaražena više, a čak 51 slučaj više u odnosu na prošli petak 5. februar.

Najnovije vesti