Apel Gradskog štaba: Pridržavajte se mera zaštite od koronavirusa

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju apelovao je na sve poslodavce, koji posluju na području grada, da redovno preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kao i preporukama i uputstvima nadležnih ministarstava u cilju sprečavanja širenja infekcije.

- Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka obezbedi sve opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica - navodi se.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je i na sve građane da se pridržavaju svih preventivnih mera s ciljem zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

Podsećanja radi, na sednici republičkog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 donet je zaključak da je obavezno nošenje zaštitnih maski u gradskom i prigradskom prevozu, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično.

Što se tiče zatvorenih prostora, Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre.

Najnovije vesti