Aparat od milion dinara Rudnik Grot donirao vranjskom zdravstvu

Rudnik Grot donirao je Službi za oftalmologiju Zdravstvenog centra u Vranju medicinski aparat - špalt lampu sa planacionim tonemetrom i hudrauličnim stočićem, u vrednosti 960.000 dinara.

Direktorka Opšte bolnice Nataša Stoiljković rekla je prilikom primopredaje da je donacija izuzetno vredna.

"Zahvaljujem se u ime zaposlenih i lekara, pre svega zbog velikog broja pregleda koji se urade u ovoj ambulanti.

Oko 20.000 pacijenata godišnje imamo u ovoj ambulanti.

Prostor ambulante je privremen i sva nova oprema se seli u novi prostor po završetku rekonstrukcije, gde će specijalističke ambulante biti organizovane po najvišim standardima", rekla je Stoiljković.

Načelnica Službe za oftalmologiju Opšte bolnice Biljana Stojiljković zahvalila se donatorima na ovoj značajnoj donaciji, kao i rukovodstvu ZC na podršci.

"Aparat će se koristiti u našoj ambulanti radi što bolje dijagnostike, pre svega zato što ima izvanredan kvalitet optike i najfiniju digitalnu sliku.

Ovaj aprat služi za pregled prednjeg segmenta oka, koristi se kod merenja očnog pritiska ali i pri vađenju stranih tela iz oka i ostalih sitnih intervencija na oku.

U pitanju je aparat najnovije generacije, u odnosu na prethodni je značajno bolji, što je i cilj koji imamo - da dotrajale i izraubovane aparate zamenimo novim u cilju pružanja bolje dravstvene zaštite našim korisnicima.

Krajem prošle i početkom ove godine u tom smislu imali smo brojne donacije od kojih izdvajam nekoliko koje su nama lekarima omogućile bolje uslove za rad ali su od velikog značaja i za naše pacijente i moram ponovo da podvučem da se u ovoj ambulanti dnevno pregleda 70 pacijenata", rekla je načelnica Oftalmologije.

Ovo nije jedina donacija, dpdala je, bilo ih je dosta u poslednje vreme.

"Posebno sam kao načelnica ove službe zadovoljna što sam naišla na vrlo dobar prijem u zajednici i što su mnogi naši sugrađani, privrednici iskazali spremnost da nam pomognu", kazala je Stojiljković.

Iz Rudnika olova i cinka Grot kazali su da je ovo preduzeće, kao društveno odgovorna firma, pomoglo više puta donacijama Gradu Vranju, opštinama Vranjskoj banji i Bosilegradu.

Rečeno je da najnovija donacija za ZC Vranje nije kraj doniranja.

"Potrudićemo se da i dalje pomažemo zajednici u kojoj živimo i radimo, sa posebnim akcentom na zdravstveni sektor", poručili su predstavnici Grota.

Najnovije vesti