Antićeva čestitala slavu medicinskih sestara

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra (ZC) Vranje Ljiljana Antić čestitala je svim sestrama i tehničarima zaposlenim u vranjskom zdravstvu Svetu Petku, sestrinsku slavu.

- Bila je ovo jako teška i naporna godina, godina specifičnih okolnosti koja se još uvek nije završila, kao ni naša neprestana borba sa nevidljivim neprijateljem virusom korona.

Danas kada obeležavate vašu esnafsku slavu, Prepodobnu mati Paraskevu, u narodu poznatu i kao zaštitnicu žena, siromašnih i bolesnih, želim da vam iskažem veliko poštovanje.

U Zdravstvenom centru Vranje ima skoro 700 medicinskih sestara i tehničara, prava ste jedna mala armija zdravstvenih radnika i hvala vam svima na nesebičnosti, požrtvovanju, humanosti, saradnji.

Vrlo često kažem da bez dobre sestre nema dobrog lekara, ponovljam to opet i dodajem da se to sada u vreme bespoštedne borbe sa virusom COVID-19 pokazalo u najboljem mogućem svetlu, a u korist naših građana i pacijenata.

Poštovane medicinske sestre i tehničari želim vam srećnu slavu u ovim specifičnim oklonostima i na način koji podrazumeva poštovanje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera protiv širenja zaraze - naglasila je Antićeva u čestitki.

ČESTITKA GLAVNE SESTRE ZC

Glavna sestra ZC Vranje Jasmina Ristić naglasila je u svojoj čestitki da je "posao medicinske sestre izuzetno zahtevan i odgovoran".

- Mi smo deo tima koji dobre rezultate postiže samo zajedničkim i savesnim radom, tako je i ovaj dan posvećen medicinskim sestrama i tehničarima, dan koji slavi našu humanost, stručnost i posvećenost profesiji. Ovaj dan ukazuje na njenu važnost u poslu koji je nama poveren u zdravstvenim ustanovama u Vranju, Pčinjskom okrugu i celoj zemlji. Kao glavna sestra ZC i predsednica ogranka Pčinjskog okruga Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije uvek sam bila i nastaviću da budem podrška svim medicinskim sestrama - napisala je Ristićeva.

Najnovije vesti