Antić za Vranje News posle promene na čelu ZC: Sve smo radili kako treba

"Zdravstveni centar (ZC) Vranje je u protekle tri godine uspeo da završi, otvori i stavi u funkciju Novi hirurški blok, nakon trinaest godina beznađa i omogući građanima Pčinjskog okruga najsavremeniju zdravstvenu zaštitu", izjavila je za Vranje News Ljiljana Antić, direktorka ove zdravstvene ustanove, u momentu kada je već izvesna promena na čelu ZC i dolazak hirurga Saše Đorđevića na tu funkciju.

"Istovremeno je rukovodstvo radilo na obnovi i usavršavanju medicinskog kadra, tako da smo uposlili 80 zdravstvenih radnika, podelili 44 specijalizacije i 6 subspecijalizacija.

Suočeni sa problemima iz ranijeg perioda ugovorili smo 35 naših radnika, a država je 317 miliona dugovanja ZC Vranje proglasila za javni dug.

Bez obzira na borbu sa pandemijom izazvanom Kovidom-19 uspeli smo da organizujemo da kovid i ne-kovid sistem u ZC funkcionišu u potpunosti.

Organizovali smo da kroz saradnju sa Kliničkim centrom Niš obezbedimo pomoć Kovid bolnici Kruševac i kovid sistemu pri Kliničkom centru Niš", rekla je Antić.

Dodala je da je ustanova krenula u rekonstrukciju stare zgrade Bolnice u okviru ZC "koja se odvija planiranom dinamikom u punom obimu".

"Vakcinaciju smo organizovali i sprovodimo paralelno za građane Republike Srbije i građane Republike Severne Makedonije, uz agresivnu kampanju i poziv da se vakcinišu i one grupe naših građana koje se nisu masovno odazvale vakcinaciji.

Naglašavam odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja i ogromnu podršku države i predsednika Aleksandra Vučića, bez čega ne bi bilo moguće da se postignu ovako dobri rezultati", navela je Antić.

Promenu na čelu ZC ni razloge Antićeva nije želela da komentariše.

Najnovije vesti