Antić: Probaćemo da se iz Čajetine vratimo sa tri boda

Očekuje nas sigurno jedna od najtežih utakmica u poslednjih nekoliko kola, idemo u goste ekipi Zlatibora koja ne zna za poraz već jedanaest kola, izjavio je uoči derbija 21. kola Prve lige Dragan Antić, šef stručnog štaba Dinama iz Vranja.

On je na konferenciji za medije podsetio da Zlatibor u poslednjih 11 kola ima 7 pobeda i 4 nerešene utakmice.

U poslednje tri utakmice odigrali su remi, sa Zemunom, Radničkim iz Pirota i novosadskim Kabelom.

- Ekipa su koja teško daje, ali teško i prima golove.

Takmičarska su ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće, ali smatram da imamo kavlitet da im se suprotstavimo, čak i u gostima.

Dinamo ne zna da se brani, mi smo tim koji uvek ide na pobedu i probaćemo da iz Čajetine donesemo sva tri boda - rekao je Antić.

Antić je naglasio da je utakmica prošlog kola protiv Sinđelića u Vranju (4:1 za Dinamo) jedna od dve, tri najbolje utakmice koje je vranjski klub odigrao u ovoj sezoni.

- Možda smo bolji meč odigrali jedino protiv Radničkog u Kragujevcu i drugo poluvreme protiv Smedereva.

Smatram da nam je forma u usponu; i u Gornjem Milanovcu protiv Metalca (poraz Dinama 3:2) gubili smo posle dva penala, uspeli da se "dignemo" i stignemo domaćina, a onda nesrećno izgubili.

Momci imaju elana, volje i želje, što se pokazalo i protiv Sinđelića u Vranju gde smo dokazali da kvalitetom sigurno zaslužujemo plasman među tri najbolje ekipe lige.

Nadam se da ćemo u preostale tri utakmice pre pauze osvojiti što veći broj bodova, a da se onda na proleće adekvatno pojačamo za povratak u Super ligu - kazao je Antić.

OPTIMIZAM

Štoper Dinama Filip Stamenković kazao je da je iza Dinama odlična utakmica protiv Sinđelića i da se nada da će ekipa i protiv Zlatibora nastaviti u tom ritmu.

- Zlatibor je tvrda ekipa, igra na mali broj golova, ali smatram da možemo do dobrog rezultata ako ispoštujeemo dogovor sa šefom iz svlačionice - rekao je Stamenković.

Napadač Đorđe Veličković, strelac u poslednejm kolu protiv Sinđelića, ukazao je da je niz od jedanaest utakmica Zlatibora bez poraza upozoravajući, ali da Dinamo želi "da taj niz prekine i uzme sva tri boda".

- Hoćemo da uhvatimo priključak za sam vrh tabele - rekao je Veličković.

Dinamo će protiv Zlatibora sigurno igrati bez povređenog napadača Nikole Popovića, a na treningu u sredu težu povredu zadobio je i Božidar Veškovac, koji je slomio jagodičnu kost.

Očekuje se da će za meč protiv Zlatibora biti spreman kapiten Mlađan Stevanović, koji je meč protiv Sinđelića napustio već u 25. minutu zbog visoke temperature uzrokovane virusom.

Dinamo je pred meč sa Zlatiborcima na šestom mestu tabele Prve lige sa 29 bodova, dok je Zlatibor na drugom sa 35 bodova, koliko ima i prvoplasirani Grafičar.

U prvom delu prvenstva u utakmici u Vranju Dinamo i Zlatibor odigrali su bez golova 0:0.

Susret između Zlatibora i Dinama odigraće se u subotu 23. novembra od 13 časova na stadionu u Čajetini.

Najnovije vesti