Antić: Potvrđeno da su RTV Vranje i Vranjska plus prekršili novinarski kodeks

Komisija Saveta za štampu, koja je zasedala 25. januara ove godine, po žalbi Dragana Antića iz Ekološkog ustanka u Vranju jednoglasno je odlučila da su dve lokalne televizije - RTV Vranje i Vranjska plus - prekršile Kodeks novinara Srbije, odnosno "tačke poglavlja Istinitost izveštavanja, Nezavisnost od pritisaka i odgovornost novinara, saopšteno je u ponedeljak iz Ekološkog ustanka.

"I ovaj slučaj pokazuje da u ovim medijima rade poslušnici režima i da uređivačku politiku ove dve televizije u stvari vodi Savet za informisanje GrO SNS.

Bilo koja objava opozicionih stranaka ili ličnosti mora prvo dobiti dozvolu GrO SNS, ali na taj način da se objave samo delovi kako bi objava izgubila suštinu, a uz to obavezno ide i komentarisanje objave od nazovi novinara, kako bi se opozicija ili pojedinci iz opozicije oklevetali neistinama i podvrgnuli ruglu, bez provere istinitosti informacija koje im stižu direktno od funkcionera vranjskih naprednjaka.

Naravno ove dve televizije su za to debelo nagrađene od vlasti, jer redovno dobijaju na stotine hiljade evra na konkursima, od nas građana, kako bi promovisale vlast i ljagale opoziciju i ličnosti iz opozicije na Gebelsovski način", piše u saopštenju Ekološkog ustanka.

U tekstu Dragan Antić navodi da će "zbog svih neistina i laži uslediti tužba sudu".

"Molim čelnike GrO SNS da se ubuduće potpišu imenom i prezimenom ispod saopštenja, da bi mogli biti lično tuženi oni, a ne stranka iza koje se kriju.

Naravno da oni za to nemaju hrabrosti i da će se uvek sakrivati iza stranke i njihovog vođe.

Postavljam pitanje i njima i dvema pomenutim televizijama šta će kada vođe više ne bude bilo?

Nikome nije gorela do zore", navodi Antić na kraju saopštenja.

Najnovije vesti