Antić: Odobreno petnaest specijalizacija za Zdravstveni centar VIDEO

Petnaest specijalizacija i jedna subspecijalizacija odobreni su od Ministarstva zdravlja Zdravstvenom centru (ZC) Vranje - izjavila je u četvrtak direktorka te ustanove Ljiljana Antić.

Odobrene su po četiri specijalizacije iz hirurgije i urologije, dve iz neurologie i po jedna iz ortopedije, ginekologije, anesteziologije, prihijatrije i interne medicine.

Subspecijalizacija je iz oblasti gastroenterologije.

- Ova vest nije značajana samo za zaposlene u ZC i za one koji su dobili specijalizacije, već i za sve građane Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.

Ovim specijalizacijama, kao najveći ZC na jugu Srbije, dajemo doprinos da ljudi ostanu na ovom prostoru i da imaju mogućnost lečenja, da ne odlaze u Leskovac, Niš i Beograd da bi dobili zdravstvenu zaštitu - rekla je Antićeva na konferenciji za medije u sedištu lokalnog SNS-a.

Ona je, govoreći u prilog značaja ove informacije, otkrila podatak da je ZC Vranje za proteklih pet godina dobio ukupno deset specijalizacija.

- Sve je počelo otvaranjem novog Hirurškog bloka kada smo najvišem državnom vrhu i ministru prezentovali naše potrebe.

Rekli smo da nam 60 osto lekara specijalista u narednih desetak godina ide u penziju i to moramo da nadomestimo.

Obećana su nam nova zapošljavanja i specijalizacije - rekla je Antićeva.

SVI APARATI U ZC RADE

Antićeva je na konferenciji za medije, koja je održana u sedištu SNS-a u Vranju, kazala da svi medicinski aparati u ZC Vranje u ovom trenutku rade, "osim EEG-a koji se pokvario prošle sedmice".

- Trudim se svim silama da što pre nabavimo novi aparat putem donacije, jer ovaj ne može da se popravi. Mogućnosti lečenja pacijenata uz pomoć svih ostalih aparata je znatno povećana, a tome doprinosi i novi, najmoderniji Hirurški blok - kazala je Antićeva.

Ona je najavila da će preko Kancelarije za javna ulaganja i lokalne samouprave biti rekonstruisana stara bolnica paviljonskog tipa.

Najnovije vesti