Antić o pripremama: Nisam zadovoljan, ali tim dobija fizionomiju

Dvonedeljne pripreme u bugarskom zimskom centru Bansko fudbaleri novog superligaša Dinama iz Vranja završili su bez ijedne pobede u četiri kontrolna meča koja su imali.

Zabeležen je samo jedan remi (1:1) protiv ekipe Makedonije iz Skoplja, i tri poraza od ukrajinske Oleksandrije 0:5, bugarskog Borisova 1:4, kao i poraz od ekipe sa Kipra Anortozis 1:2.

Nisam zadovoljan, a naročito utakmicama protiv Oleksandrije i Borisova, gde smo, što se odavno nije desilo, primili čak devet, a postigli samo jedan gol.

U poslednja dva meča igrali smo bolje i tim je počeo da dobija svoju fizionomiju za takmičenje u Superligi Srbije - ocenio je u izjavi za Danas trener Vranjanaca Dragan Antić.

U odnosu na tim koji je ostvario istorijski uspeh i plasman u srpsku fudbalsku elitu, igrački kadar je promenjen.

Stiglo je dosta novih igrača, od kojih su neki na proveri do kraja prelaznog roka koji se završava 31. avgusta.

Generalnu probu uoči starta prvenstva „žuti“ će imati 14. jula protiv Radnika iz Surdulice, sa kojim su već odigrali jedan kontrolni meč i pobedili sa 2:1.

Interesantno je da u prva četiri kola Dinamo ima izuzetno težak raspored jer će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom 21. jula, Partizanom 28. jula, Radničkim iz Niša 4. avgusta i Mladošću iz Lučana 11. avgusta.

U jesenjem delu prvenstva, po odluci FSS, a prema potpisanom ugovoru sa upravom Radnika, Vranjanci će utakmice kao domaćini igrati na Gradskom stadionu u Surdulici.

Za sada je potpuno neizvesno kada će stadion Jumko u Vranju, ili gradski stadion biti rekonstruisani u skladu sa pravilima za takmičenje u Superligi Srbije.

U prvom redu to podrazumeva izgradnju tribina, postavljanje reflektora, kao i sređivanje travnate podloge.

Najavljeno je da će za navijače Dinama biti organizovan autobuski prevoz do tridesetak kilometara udaljene Surdulice, ali je još uvek nepoznanica da li će i po kojoj ceni biti naplaćivane ulaznice za utakmice u kojima je Dinamo domaćin.

Najnovije vesti