Antić: Napredak nema šta da traži protiv nas (FOTO, VIDEO)

Predsednik vranjskog Dinama Dragan Antić izjavio je u petak da njegov klub očekuje veoma teška prvenstvena utakmica protiv kruševačkog Napretka, koju će Vranjanci kao domaćini odigrati u sklopu 24. kola Super lige Srbije na Gradskom stadionu u Surdulici.

- Ipak je Napredak ime u srpskom fudbalu, klub sa velikom tradicijom, dugogodišnji superligaš i u finansijskom smislu među najstabilnijim klubovima Super lige sa budžetom koji je pet do deset puta veći od našeg.

Iz tog razloga moramo da ih respektujemo.

S druge strane, iako imaju neosporan kvalitet slabo su startovali u prolećnoj polusezoni.

Iz dve utakmice imaju samo bod.

Nadam se da će tu seriju nastaviti protiv nas i smatram da u Surdulici nemaju šta da traže.

Očekujem pobedu, jer mislim da smo u boljoj formi od Napretka - kazao je Antić na konferenciji za medije.

Antić je konstatovao da je zadovoljan kako ekipa igra u drugom delu sezone, ali da je "nezadovoljan samo bodom" protiv Rada u prošlom kolu.

- Imali smo igru, imali šanse, dominaciju, ali nas je jedna greška koštala celokupnog plena - kazao je prvi čovek Dinama, pozivajući verne navijače da i u ovom meču pomognu Dinamu.

Fudbaler Nikola Popović, jedno od najvećih pojačanja Dinama u zimskom prelaznom roku, složio se sa predsednikom Antićem u pogledu snage predstojećeg protivnika.

- Nimalo naivna ekipa, znamo svi kako su igrali u prvom delu sezone, ostali su bez nekoliko važnih igrača, ali naravno da ta ekipa i dalje ima visok kvalitet.

Njihovi rezultati iz prva dva kola nas neće zavarati; Napredak ima veći kvalitet od velikog broja superligaša, ali imamo i mi svoje adute koje ćemo u subotu pokušati da iskoristimo.

Očekuje nas teška utakmica, ne tako lepa, više takmičarska, ali uz podršku našoh vernih navijača očekujemo sva tri boda - rekao je Popović.

Luka Ratković, napadač Dinama, rekao je da uoči prvenstvene utakmice sa Napretkom veruje u svoje saigrače.

- Napredak je dobra ekipa, ali mi smo odlično počeli ovaj deo prvenstva što mi daje nadu da ćemo osvojiti tri toliko željena boda, uz nastavak dobre igre koju smo demonstrirali u prethodna dva kola i korigovanje nekih sitnih grešaka koje smo uočili.

Očekujem da nam navijači budu vetar u leđa za tri nova boda - kazao je Ratković.

U timu Dinama za startnih jedanaest konkurišu svi fudbaleri, povređenih igrača nema.

Dinamo je sa 14 osvojenih bodova i dalje poslednji na tabeli Super lige.

Najbliži Zemun ima 17, a OFK Bačka i Rad po 18.

Napredak je na 6. mestu sa 34 osvojena boda.

Kruševljani u prošlom kolu nisu uspeli da kao domaćini savladaju Spartak (0:0), a prethodno su na gostovanju poraženi od Voždovca (4:0).

Utakmica Dinamo - Napredak odigraće se u subotu od 15 časova na Gradskom stadionu u Surdulici.

Antić: Milo za drago

Predsednik Dinama Dragan Antić podsetio je na nimalo prijatno iskustvo u Kruševcu u prvom delu prvenstva i ponašanje trenera Kruševljana Milorada Kosanovića.

- Izvređao nas je neviđeno, to će verovatno navijači u subotu da mu vrate duplo.

Ne može niko da vređa Vranje i Dinamo, čovek je malo izgubio kompas.

Takvo vređanje nisam nikada doživeo i to je za nas motiv više da pobedimo u subotu - kazao je Antić.

Najnovije vesti