Anica Petrović: Osećam se privilegovano zbog prilike da radim Šekspira sa Nikitom

Anica Petrović, glumica iz Vranja koja igra jednu od glavnih uloga u Magbetu Nikite Milivojevića, sinoć premijerno izvedenom u Budvi, izjavila je za portal Slobodna reč da se oseća "poprilično privilegovano zbog prilike da radi tako veliko delo, tako velikog pisca sa tako velikim rediteljem".

"Osećam se privilegovano i zbog prilike da radim sa tako velikim glumačkim ansamblom.

U ovom procesu, koji je bio izvanredan, uz jako lepu energiju među glumcima, mnogo sam od njih mogla da naučim.

Stvorila se lepa hemija.

Uživala sam u procesu, sada uživam u premijerama ispred nas i jedva čekam da igramo svuda gde nas budu zvali", rekla je Petrović za Slobodnu reč.

Predstava je "nesvakidašnja", dodala je, jer Magbet "nije viđen u tom obliku do sada".

"Iako je poprilično u stilizaciji, izuzetno realne stvari govori i to se nalazi u svakom od nas.

Mislim da smo šekspirovski sve ispoštovali i jedva čekam reakcije publike, baš me zanima kako će to da se dojmi", dodala je mlada vranjska glumica.

Anica Petrović dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu na pozorišnom festivalu Joakim Vujić 2020. godine, za ulogu Sofke u Nečistoj krvi Juga Đorđevića.

Prošle godine dobila je Nagradu Predrag Peđa Tomanović za najbolju studentkinju Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Glumu je studirala upravo u klasi Nikite Milivojevića.

Pored Milivojevića, koji potpisuje adaptaciju i režiju, ali i scenografiju zajedno sa Željkom Piškorićem, u autorskom timu su Amalija Benet (scenski pokret i izbor muzike), kostimografkinja Jelena Stokuća i dr Dejan Sredojević zadužen za scenski govor.

U predstavi igraju Anica Petrović, Nevena Nerandžić, Maja Stojanović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branislav Jerković, Arpad Mesaroš, Marko Marković, Milan Zarić, Sonja Isailović, Pongo Gabor i Ivana Pančić Dobrodolac.

Predstava će biti na programskom repertoaru festivala i u sredu, kao i 18. i 19. avgusta.

Beogradska premijera zakazana je za 24. septembar u Beogradskom dramskom pozorištu.

Reč je o koprodukciji Novosadskog pozorišta (Ujvideki Sinhaz), Beogradskog dramskog pozorišta i festivala Budva grad teatar i Šekspir fest-a.

Najnovije vesti