AMSS: Upozorenje na klizave kolovoze, sneg do pet centimetara i na području Vranja

Vranje - Iz Auto moto saveza Srbije (AMSS) saopšteno je da se vozači upozoravaju da su tokom noći i jutra temperature bile ispod nule, pa vlažne deonice puteva "postaju klizave i opasne".

U saopštenju se skreće pažnja da je zaustavni put duži, da su izletanja češća, a opasnost od lančanih sudara udvostručena.

Kako navode iz AMSS, na pojedinim kolovozima su snežne padavine prethodnih dana donele i nove slojeve snega te se na tim putevima preporučuje upotreba lanaca.

Snega, osim na području Vranja, ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kosova, Novog Pazara, i Valjeva, te se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog velikog odrona kod Novog Pazara na putu kod mesta Кaznoviće saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 50 metara uz regulisanje saobraćaja semaforima.

Kod Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima a najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Neprohodan je pravac Raška - Кuti – Odvraćenica.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više puteva.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicima ni na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu na prelazu Bezdan čeka se osam sati, na Horgošu tri sata, Kelebiji dva sata, Gradini sat, na Batrovcima tri sata, a na prelazu Šid dva sata.

Najnovije vesti