AMSS: Sneg i poledica na putevima

Vranje - Auto moto savez Srbije (AMSS) apelovao je u nedelju ujutro na vozače da oprezno voze zbog snega koji će padati u većem delu zemlje.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara i na području Vranja.

Takođe i na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije, II prioriteta/B kategorije i III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Iz AMSS je poručeno da "mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi znatno produžavaju zaustavni put vozila i utiču na česta izletanja, kao i česte saobraćajne nezgode".

- Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na putevima I i II reda, dok se već u prvim popodnevnim satima poslednjeg dana vikenda očekuju veće gužve i moguća zadržavanja kako na putevima, tako i na naplatnim rampama na prilazima većih gradova - navode iz Saveza.

Prema informacijama zimske službe JPPS svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a AMSS apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimskih pneumatika i sredstava za povećanje trakcije guma.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA KOD UŽICA I TUTINA

Na području Užica, na svim državnim putevima I i II reda, na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila zbog intenzivnih snežnih padavina, saopšteno je u nedelju ujturo iz "Puteva Srbije". Zbog radova na putu privremeno će biti obustavljen saobraćaj na državnom putu na deonici Pazarište - Tutin. Iz Puteva Srbije saopšteno je da će u toku noći biti na snazi potpuna obustava saobraćaja na toj deonici, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Najnovije vesti