AMSS: Opasnost od poledice na putevima

Vranje - Na putevima u Srbiji zbog niskih temperatura postoji rizik od stvaranja poledice pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja uz prilagođenu brzinu i bezbedno odstojanje između vozila, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Autoputevi i glavni putni pravci u prvom prioritetu čišćenja su prohodni, ali je kolovoz mokar, dok na području Kopaonika, Zlatibora, Goča, Divčibara, Stare planine, Sjenice i Novog Pazara mestimično na kolovozu ima do pet centimetara snega, dodaje se u saopštenju.

Neprohodni su putni pravci Raška – Kuti – Odvraćenica i Odvraćenica – Preko Brdo, a zabrane za šlepere i kamione s prikolicom na snazi su na putevima od Šapca ka Gračanici i ka Podbukovima, deonicama Debrc – Ub – Koceljeva – Osečina – Ljubovija i Pričević – Pecka, Valjevo – Debelo brdo.

Zabrana za šlepere i kamione s prikolicom važi i na putu Krupanj – Šljivova, Valjevo – Mravinjci, Jošanička banja – Kopaonik, Šarena bukva – Stolice, Loznica – Šarena bukva – Mačkov kamen, Šljivova – Pecka, Mravinjci – Povlenska kosa, Kraljevo – Brezna – Goč i Kopaonik – Rudnica.

Na graničnim prelazima kamioni čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu sat i po, na Batrovcima dva sata, a na Kelebiji manje od 60 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja.

Najnovije vesti