Ambasadorka Makedonije u Vranju: Dobri odnosi se sa centralnog prenose na lokalni nivo

Mihaela Veselinov, otpravnica poslova Ambasade Severne Makedonije u Srbiji, boravila je u petak sa saradnicima u Vranju i bila gošća lokalne samouprave.

Ona je tom prigodom naglasila da su bilateralni odnosi Republike Severne Makedonije i Srbije "odlični" i da se to "sa centralnog prenosi na lokalni nivo".

"Više mogućnosti nam daje inicijativa Otvoreni Balkan, u smislu ostvarivanja veće dobrobiti za naše građane i proširenje saradnje u različitim oblastima - poput turizma, kulture, sporta, gastronomije.

Ambasada će uvek pružiti punu podršku za realizaciju zajedničkih projekata, a sve s ciljem jačanja i širenja saradnje među našim narodima", rekla je Veselinov.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, prilikom prijema za makedonsku delegaciju, potencirao je "značaj negovanja i unapređenja međusobnih odnosa" dve zemlje.

"Vranje ima odličnu saradnju sa mnogim makedonskim gradovima, poput Kumanova, koji je naš grad pobratim.

Težnja nam je da se odnosi makedonskog i srpskog naroda produbljuju u različitim oblastima, da razmenjujemo iskustava i informacije.

Zainteresovani smo za realizaciju projekata prekogranične saradnje, koji bi doprineli ostvarivanju benefita za obe strane i u tom smislu već su pokrenute neke inicijative.

U narednom periodu nastavićemo sa aktivnostima i projektima međusobne povezanosti", kazao je Milenković.

Sastanku su prisustvovali Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, Nikola Kiprovski, predsednik izvršnog odbora makedonske nacionalne manjine, Peco Risteski, predsednik Udruženja građana makedonske nacionalne zajednice Pčinjskog okruga Goce Delčev, te zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović i većnica Izabela Savić.

Najnovije vesti