Aleksandrovačko jezero očišćeno pred praznike FOTO/VIDEO

Odeljenje Komunalne policije u Vranju organizovalo je u utorak akciju čišćenja zelenih površina oko Aleksandrovačkog jezera povodom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika.

Načelnik Komnalne policije Ivica Tašković kazao je za Vranje News da je cilj akcije da se izletište pripremi za predstojeće praznike, jer se na tom potezu održavaju tradicionalni uranci.

- Prvog i drugog maja na prostoru jezera pripadnici Komunalne policije deliće vreće za smeće izletnicima.

Molimo ih da nakon uranka za sobom ostave čistim izletište i prirodu, a smeće prikupljeno u vreće odvešće na deponiju ekipe JKP Komrad - rekao je Tašković.

On je naglasio da je cilj akcije "podizanje ekološke svesti sugrađana".

Gradski većnik za ekologiju Žikica Antanasijević kazao je da je jedan od ciljeva akcije da se prostor oko Aleksandrovačkog jezera, nekada jednog od najpopularnijih izletišta u vranjskom kraju, "dovede u pristojno stanje".

- Grad radi projekat za sanaciju jezera, tako da očekujemo od narednih godina znatno bolje stanje - kazao je Antanasijević.

Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i prirode Poskok u Vladičinom Hanu apelovao je na građane da shvate značaj čuvanja prirode i rade na podizanju svesti kod sugrađana o važnosti stalnog potenciranja te teme.

Akcija je u utorak trajala gotovo dva sata.

Učestvovali su komunalni policajci, planinari iz Kluba Železničar 2006, članovi Udruženja Čuvari prirode i Poskok, policija, vatrogasci, gradski funkcioneri, predstavnici Srbijašume, JKP Parking servis i đaci srednjih škola, ukupno stotinak učesnika.

Doprinos akciji dali su radnici JKP Komrad, preduzeće Bivoda i drugi.

Najnovije vesti