Albanci sa juga kod Vučića po mesto državnog sekretara

Vranje/Bujanovac - Na konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vezi sa sastavom nove vlade, koje će biti održane u utorak, novoizabrani poslanici sa liste Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina otišla je sa „usaglašenim zahtevima“.

Predstavnici albanskih političkih partija iz Preševa i Bujanovca, koje su učestvovale na poslednjim parlamentarnim izborima sa jedinstvenom listom, sastali su se u ponedeljak u Preševu, kako kaže jedan od političkih lidera Šćiprim Arifi, „kako bi usaglasili korake za narednih nekoliko dana i zajedničke zahteve“ pred sastanak sa Vučićem, piše portal Bujanovačke.

- Nadam se da će prava Albanaca biti poštovana, kao i maksimalnoj posvećenosti naših poslanika – naveo je Arifi, predsednik opštine Preševo i lider Alternative za promene.

Albanska lista, koju je predvodio Šaip Kamberi, predsednik najveće stranke koja okuplja Albance u Srbiji – Partije za demokratsko delovanje (PDD), osvojila je tri poslanička mandata.

U javnosti se već neko vreme spekuliše da bi poslanici ove liste mogli da podrže novu vladu, a da će ta podrška biti kompenzovana mestom državnog sekretara u nekom od ministarstava.

Najnovije vesti