Alakinčanima titula sve dalje posle poraza od direktnog konkurenta

Vranje - Ekipa OFK Alakinca iz istoimenog mesta kod Surdulice propustila je u nedelju popodne po svemu sudeći poslednju priliku da se okiti titulom u fudbalskoj Zoni Jug - kao drugoplasirani u ligi poraženi su na domaćem terenu u derbiju sezone od lidera Sloge iz Leskovca sa 0:2 (0:0).

Razlika između dve ekipe pre ove utakmice bila je četiri, a sada je već, čini se, nedostižnih sedam bodova u korist Leskovčana, iako je rano za prognoze jer je ostalo da se do kraja prvenstva odigra još sedam kola.

Pad u formi Alakinčana je očigledan jer su, nakon pobede na domaćem terenu protiv Budućnosti iz Orašja (3:1) pre tri kola, u poslednja dva meča propustili priliku da prestignu Leskovčane - najpre u prošlom kolu porazom od Žitorađe u gostima (4:3), kada su se trijmfom mogli približiti Slogi na samo bod (Leskovčani su u tom kolu pauzirali zbog neparnog broja ekipa u ligi), a zatim su eventualnim trijumfom u današnjem meču mogli postati lider ove lige.

Međutim, to se nije dogodilo i ekipi Alakinca ostaje da se nada da bi Sloga mogla napraviti neke kikseve u finišu prvenstva, jer teoretske šanse za titulu još uvek postoje.

Podsećanja radi, u viši rang, odnosno Prvu srpsku ligu Istok ulazi samo prvak Zone Jug.

Kada je reč o rezultatima preostale dve ekipe iz Pčinjskog okruga u ovom kolu reč, uspešni su bili Nebeski anđeli, tim Vojske Srbije iz Vranja, koji od prošlog kola opet podižu formu.

Oni su pobedili trinaestoplasiranu OFK Kosanicu u Kuršumliji sa 0:2.

U duelu desetog i jedanaestog na tabeli Vranjska Banja kao domaćin nije uspela da savlada Čekmin iz istoimenog sela kod Leskovca - bilo je 0:0.

Pogled na tabelu govori da je sada Sloga iz Leskovca usamljena na čelu sa 50 bodova, Alakince ima 43, a trećeplasirana Jablanica iz Medveđe 35.

Nebeski anđeli iz Vranja su šesti sa 34 boda, a Vranjska Banja deseta sa 28.

Narednog vikenda Banjčani će gostovati trećeplasiranoj Jablanici, a Alakince Jedinstvu u Grdelici.

Nebeski anđeli će u 24. kolu biti slobodni.

PROPOZICIJE ZA ISPADANJE I POPUNU LIGE

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti