Aktivisti iz komšiluka: Konkurs za mlade organizatore događaja

Iz Udruženja Aktivisti iz komšiluka raspisali su konkurs za organizatore događaja, koji je namenjen mladima od 15 do 30 godina sa područja Vranja.

Poziv će biti otvoren do 31. januara putem formulara na njihovoj Instagram stranici.

Mogu aplicirati kandidati u grupama od najmanje tri, a najviše četiri člana.

"Grad Vranje ima nameru da osnuje Omladinski centar, pa je ovaj konkurs prilika da mladi pokažu kakav sadržaj bi voleli da se nađe u tom centru, kao i da se sami oprobaju u organizaciji događaja", navode iz ovog udruženja.

Prilikom apliciranja grupe neophodno je navesti i ukratko obrazložiti ideju – kakav događaj kandidati žele da organizuju, koliko bi trajao i još neke detalje iz formulara, a nakon toga će biti odabrane najbolje prijave i grupe će imati organizovani trening u Sremskim Karlovcima, sa ciljem da se ideja usavrši uz mentorsku podršku organizatora.

Putni troškovi, smeštaj i obroci u toku trajanja treninga, koji će biti održan od 21. do 25. februara, su obezbeđeni.

"Po povratku sa petodnevnog treninga u Sremskim Karlovcima, gde će sa mentorkom dodatno uobličiti ideju, učesnici će po grupama dobiti novčanu podršku u iznosu od 42.000 dinara za organizaciju događaja koji su planirali i razradili, a koji će potom sprovesti tokom marta i aprila", stoji u pozivu.

Neki od primera za organizaciju događaja jesu edukacija, predavanja, kreativne radionice, izložbe, koncerti i slično, a može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana.

Ovaj konkurs sprovodi se kroz projekat Mladi u Centru. u okviru programa Mladi i mediji za demokratski razvoj, u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom i uz finansijsku podršku Švedske.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti organizatorima putem mejla [email protected]

Formular možete pronaći ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti