Akcija Vojni lekar na selu i u opštini Preševo

Vranje - Medicinski timovi Vojske Srbije ove sedmice obavljali su lekarske preglede stanovništva u selima Bujić i Cerevajka u okolini Preševa, u okviru projekta civilno-vojne saradnje pod nazivom Vojni lekar na selu.

Projekat, koji se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim domovima zdravlja i opštinskim upravama, ima za cilj "pružanje medicinske pomoći meštanima sela sa otežanim pristupom sistemu zdravstvene zaštite", navode iz Ministarstva odbrane.

Vojni lekari i medicinski tehničari su tokom akcije obavljali preventivne zdravstvene preglede u seoskim ambulantama, išli u kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama koje nisu u mogućnosti da dođu u ambulantu.

"Kao i dosad, pripadnici Vojske Srbije su srdačno prihvaćeni od lokalnog stanovništva, koje je još jednom iskazalo veliku zahvalnost Vojsci Srbije na pomoći koju im pruža kada god je to potrebno.

Vojska Srbije u okviru svoje treće misije sprovodi brojne projekte civilno-vojne saradnje u svim krajevima Republike Srbije, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima", navode iz ministarstva.

Akcija je ove nedelje sprovedena i na severu Srbije, u selu Neštin u opštini Bačka Palanka.

Najnovije vesti